lees meer
Call of the Mall

Annette Krauss en Maja Bekan

Wat moeten we nu doen?

In alles wat we doen en hoe we het leven van alledag ervaren speelt de factor tijd een rol. Ook in Hoog Catharijne. De vele passanten – een gepensioneerde op weg naar de bus, een dertiger met kinderen snellend naar een kinderdagverblijf, of een puber op zoek naar nachtelijk vermaak – beleven de tijd op deze plek geheel verschillend. Bestaat er ook zoiets als een ‘publieke tijd’ die mensen niet alleen privé ervaren (ik heb haast! ik moet dit vandaag nog doen) maar die we met elkaar delen? En wat betekent tijd voor de mensen die hier niet doorheen komen maar hier werken – de winkeliers, de bouwvakkers, freelancers of schoonmakers?

Tijdens Call of the Mall organiseerden Annette Krauss en Maja Bekan bijzondere wandelingen door de diverse ‘tijdzones’ van het winkelcentrum. De rondleiders waren onder andere passanten, bouwvakkers, schrijvers, schoonmakers, beveiligers en filosofen. Ze namen je tijdelijk mee naar hun wereld binnen Hoog Catharijne en lieten zien hoe ze hun tijd beleefden en hoe tijd hen leidde.

De wandelingen waren onderdeel van het project School of Temporalities dat van start ging tijdens Call of the Mall en voortduurde tot juli 2014. Hierin onderzocht Annette Krauss tijdseconomieën en de wijze waarop mensen zich organiseerden rondom bepaalde tijdspatronen.

lees meer
lees meer
lees meer
terug naar boven

Annette Krauss en Maja Bekan

Wat moeten we nu doen?

Annette Krauss (DE, 1971) woont en werkt in Utrecht. Maja Bekan (YUG, 1975) woont en werkt in Den Haag en Rotterdam.
In samenwerking met: studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Met dank aan: alle experts, Aorta, Asito, BAM, Corio, Expodium en Trigion.

Foto’s: Annette Krauss
KUS-Plus KUS-Min KUS-close