lees meer
Beeldenpark Croeselaan

Cecilia Rebergen

Script of the City

Op de wisselplek staat Script of the City. Het kunstwerk van Cecilia Rebergen is een 100 meter lange, beschilderde transportband. De band is bevestigd aan een 2,5 meter hoge binnenring van cortenstaal en geknoopt in een open knoop.

In het geschilderde patroon verwerkte Rebergen tekens en woorden uit geschriften van over de hele wereld. Sommige woorden verwijzen naar de locatie van het kunstwerk. En Rebergen gebruikte woorden die ‘knoop’, ‘draaikolk’, of ‘kruispunt’ betekenen. Niet van alle tekens is de vertaling bekend. Van enkele historische schriften is er geen vertaalsleutel en is het dus zoeken naar wat er wordt bedoeld. En dat is precies wat de kunstenaar wil met dit kunstwerk: mensen zelf laten fantaseren over wat er zou kunnen staan.

De Croeselaan en omgeving zijn de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Hier wordt gewoond, gewerkt, mensen zijn op doorreis, willen hier sporten of even tot rust komen. Hierop is het Beeldenpark Croeselaan ingericht. Al deze bewegingen samen maken het gebied rondom Utrecht Centraal tot een knooppunt. Er zijn treinen, bussen, trams, auto’s, fietsen, voetgangers. Voor ieder vervoersmiddel is een baan, rails, pad of strook. Alles loopt door, over en langs elkaar heen. Maar nergens is de knoop zo strak aangetrokken dat de stroom aan mensen en vervoersmiddelen niet verder kan. Dit kunstwerk staat voor al deze bewegingen.

lees meer
lees meer
terug naar boven

Cecilia Rebergen

Script of the City

Cecila Rebergen, Script of the City

Cecilia Rebergen (1991) werkt in Soesterberg.
Foto: Dirk Verwoerd
KUS-Plus KUS-Min KUS-close