lees meer
Call of the Mall

Dries Verhoeven

Niemandsland

In de drukte van Hoog Catharijne en station Utrecht Centraal werden we voortdurend geconfronteerd met de ander. We zagen mensen voorbijkomen, maar keken we ook echt? En als we keken, wat zagen we dan? Nogal eens waren we bevooroordeeld, dachten we vanuit stereotypen, plaatsten anderen binnen een bepaald kader op basis van uiterlijke kenmerken. Een oordeel was snel geveld, soms positief maar vaak ook negatief.

Theatermaker Dries Verhoeven wilde met zijn ervaringsvoorstelling Niemandsland het gereedschap aanleveren om eens anders naar ‘de ander’ te kijken. Niemandsland was een ervaringsvoorstelling over de angst voor het vreemde en onze behoefte om zichtbaar te zijn, gezien en erkend te worden. “

lees meer

Dries Verhoeven

Niemandsland

Als mens maak je deel uit van een groter geheel. Elke dag maak je contact met vreemden, met vrienden, met geliefden. En die groep wordt door nieuwe media alleen maar groter. Als we ons afvragen hoe we met al die anderen omgaan, kun je misschien ook tot een antwoord komen over hoe we het systeem waarin we leven willen vormgeven”, aldus Verhoeven.

De voorstelling Niemandsland bood deelnemers de mogelijkheid om met nog onbekende bestemming te vertrekken vanaf het stationsgebied. Iedere toeschouwer werd opgehaald door een (migranten) gids voor een persoonlijke wandeling. Via een stem uit de koptelefoon kreeg je verschillende suggesties over wie je gids zou kunnen zijn en wat diens levensverhaal was. Verhoeven creëerde een intiem moment, waarin je je moest overgeven aan de onbekende situatie.
Deze voorstelling vond plaats van vrijdag 13 september tot en met zondag 22 september, met uitzondering van de maandag.
lees meer
lees meer
lees meer
lees meer
terug naar boven

Dries Verhoeven

Niemandsland

Dries Verhoeven (NL, 1976) werkt in Utrecht.
Met dank aan: NS en ProRail.


In coproductie met: Stadsschouwburg Utrecht

Concept: Dries Verhoeven

Co-regie: Marjolein Frijling

Artistiek assistent: Cindy Moorman

Techniek: Kas van Huisstede

Foto’s: Maarten van Haaff
KUS-Plus KUS-Min KUS-close