• Fernando Sánchez Castillo
  • Citizen Perspective
lees meer

Fernando Sánchez Castillo

Citizen Perspective

Het beeld ‘Citizen Perspective’ van de geëngageerde kunstenaar Fernando Sánchez Castillo is onderdeel van de Rabo Kunstcollectie. Het bestaat uit enkele bronzen fragmenten van een klassieke sculptuur die door een ketting aan elkaar zijn geketend.

lees meer

Fernando Sánchez Castillo

Citizen Perspective

We zien een paardenhoofd, een hoofd van een historische figuur, handen, een paardenhoef en nog wat kleinere elementen. Het zijn delen van het ruiterstandbeeld van Philips de IV, dat staat voor het koninklijk Paleis van Madrid en de macht van de monarchie symboliseerde. In Madrid kijken we op tegen het heroïsche ruiterbeeld, en zien Philip IV vervaarlijk zwaaien met zijn zwaard. In Utrecht kijken we neer op de restanten. Net als in zijn ander werk bekritiseert Castillo op vlijmscherpe wijze de symbolen van de politieke macht en het geweld. Naast dit werk is in het Maximapark in Leidsche Rijn in Utrecht ook het werk ‘Barricade’ te zien van Sanchez Castillo.
Het Centraal Museum heeft het werk ‘Tankman’ aangekocht, dat in 2013 tijdens de manifestatie Call of the mall te zien was in Hoog Catharijne.
lees meer
lees meer
lees meer
terug naar boven

Fernando Sánchez Castillo

Citizen Perspective

Fernando Sanchez Castillo (ES, 1970) woont en werkt in Madrid.

Foto: Dirk Verwoerd
KUS-Plus KUS-Min KUS-close