lees meer
Public Works

HeHe

Gone with the Wind

Een kleine torenkraan in het stationsgebied draaide langzaam mee met de richting van de wind. Al snel bleek dat de kraan niet kon doen waar bouwkranen voor bedoeld zijn: het verplaatsen van bouwmateriaal over huizen heen, van de ene kant van een bouwput naar de andere. Deze torenkraan eindigde namelijk in een bliksemachtige vorm, een bijna organische tekening van lijnen die ontrafeling suggereerden. 

In een gebied volop in verbouwing met een skyline van torenkranen, viel dit kunstwerk van kunstenaarsduo HeHe, Helen Evans en Heiko Hansen, overdag niet meteen op. Het werk leek gewoon een onderdeel te zijn van de bouwput, van de veranderende omgeving. Maar de giek die als een bliksemschicht de achtergrond tekende, vertelde geen verhaal van opbouwen, veranderen en verbeteren maar juist van explosie, afbraak en een meer woeste, oncontroleerbare energie.

lees meer

HeHe

Gone with the Wind

Het gecontroleerde van een grote bouwoperatie sloeg hier om in ongetemde energie van verandering waarvan het einddoel onzeker was. Wat deze torenkraan bouwt wisten we niet. Het was een visuele herinnering aan het feit dat wat we maken en bouwen altijd tijdelijk was, dat datgene wat er stevig uitziet toch fragiel was. 
HeHe: “We willen dingen in gang zetten: ons landschap en onszelf”.
lees meer
lees meer
lees meer
lees meer

HeHe

Gone with the Wind

Kunstenaarsduo Helen Evans (GB, 1972) en Heiko Hansen (DE, 1970) wonen en werken in Parijs.
Foto’s: Aafke Holwerda
lees meer
terug naar boven

HeHe

Gone with the Wind

Video: Frans Hofmeester
KUS-Plus KUS-Min KUS-close