lees meer
Call of the Mall

Lotte van den Berg

Pleinvrees

Geen decor, geen lichtontwerp, geen tribune. De stationshal zelf vormde het podium voor deze voorstelling van regisseur Lotte van den Berg. Zij maakte de afgelopen jaren naam met multidisciplinaire projecten in de publieke ruimte, veelal geïnspireerd door gebeurtenissen uit het dagelijks leven.

lees meer

Lotte van den Berg

Pleinvrees

Pleinvrees was een reactie op de afbraak van het sociale stelsel en gemeenschappelijke structuren en de behoefte om je daar als individu en gemeenschap over uit te spreken. Als toeschouwer volgde je via je eigen mobiele telefoon op afstand een man die in zichzelf leek te praten, tot je direct door hem werd aangesproken en hij je betrok in zijn eenzame protest, zijn oproep aan de samenleving tot solidariteit en verbroedering. Alleen als bellende toeschouwer wist je dat er een voorstelling plaatsvond, terwijl alle gangbare activiteiten in de stationshal gewoon doorgingen.
Deze voorstelling vond plaats op vrijdag 12 juli 2013 om 18:00 uur en zaterdag 1 september 2013 om 15:00 uur in de stationshal van Utrecht Centraal.
lees meer
lees meer
lees meer
lees meer
terug naar boven

Lotte van den Berg

Pleinvrees

Lotte van den Berg (NL, 1975) woont en werkt in Utrecht.
In coproductie met Nieuw West / Marien Jongewaard en Noord Nederlands Toneel

Spel: Marien Jongewaard / Tekst: Rob
 de Graaf

Regie: Lotte van den Berg / Repetitor: Diede Zillinger Molenaar

Techniek & media: Willem Weemhoff

Productieleiding: Antwan Cornelissen / Zakelijke ondersteuning: Anneke Tonen / Producent: OMSK / Verkoop en spreiding: Frans Brood Productions

Met dank aan: Marien Jongewaard, Maartje Teussink, Bart Kusters en Rianne van Hassel

Foto’s: Willem Weemhoff
KUS-Plus KUS-Min KUS-close