lees meer

Marcus Coates

Bird Welcome week en Bird Conference

De vogel-welkomweek werd afgesloten met een grote vogelparade. Leerlingen van groep 4 t/m 7 van basisschool de Fakkel deden met Coates onderzoek naar de verschillende vogels die aankomen rond deze tijd. Ze werkten aan spandoeken en borden en oefenden vogelgeluiden om de vogels in een feestelijke parade op het stadsplateau en de station passage welkom te heten.

In april vindt er elk jaar een belangrijke gebeurtenis plaats: de trekvogels arriveren weer in ons land. Na een overwintering in Afrika of Zuid-Europa maken allerlei vogels de tocht terug naar Nederland, om hier partners te zoeken en nesten te bouwen.
Lang geleden, voor de invoering van de klok en de kalender, was de terugkomst van de vogels voor ons nog van groot belang. De terugkeer van de zwaluw, de nachtegaal en de tjiftjaf betekende dat er eindelijk definitief een einde was gekomen aan de barre wintermaanden.
Waar de vogels naartoe verdwenen zodra het kouder werd was toen nog een groot raadsel. Vele mythen bestonden erover: de zwaluwen zouden onder water in de modder overwinteren en ganzen zouden in mossels veranderen tijdens de wintermaanden.

lees meer
lees meer
terug naar boven
KUS-Plus KUS-Min KUS-close