lees meer
Public Works

PolyLester

Aura Utrecht

Er was iets vreemds geland in het stationsgebied. Bij de trappen op het Jaarbeursplein hingen drie cilinders van gekleurde pvc-lamellen. Hierdoor ontstonden oplichtende volumes. Het leken wel lichtstralen uit een ander universum. Het gehele volume had iets weg van een gestalte die de trappen afdaalde en tijdelijk tot stilstand was gekomen. We werden uitgenodigd om naar binnen te gaan. Daar waren we door kleur en vorm omhelsd. De volumes werkten als beschermende cocons, een plek om te schuilen. Het waren oases van kleur en licht, die van binnenuit een nieuw perspectief op de wereld boden. Van buiten bekeken was het als een podium die de gebruiker werkelijk oplicht. 

lees meer

PolyLester

Aura Utrecht

Kunstenaarscollectief PolyLester, Gabriel Lester en Martine Vledder, maakte met Aura Utrecht niet alleen een ruimte voor stilte en rust maar ook een buitengewone plek die dynamisch gebruikt mocht worden.

Lokale partijen waren van harte welkom om in de sculptuur een voorstelling op te voeren - muziek, theater, dans… Het werk activeerde hierdoor de publieke ruimte in het stationsgebied. Overdag kleurde de zon de lamellen als een hedendaagse versie van een glas-in-lood venster. ’s Avonds werd het werk van bovenaf verlicht waardoor de cilindrische lichtvolumes van kleur veranderden.
Het materiaal van het werk was zowel transparant als zwaar, het bewoog in de wind maar creëerde toch een beschermend paviljoen, het was robuust en brandwerend maar ook kleurrijk en speels.
Gabriel Lester: “De essentie van mijn werk is verhalen vertellen.”
lees meer
lees meer
lees meer
lees meer

PolyLester

Aura Utrecht

Het in Amsterdam gevestigde kunstenaarsduo PolyLester is in 2013 opgericht door Gabriel Lester (NL, 1972) en Martine Vledder (NL, 1980).
Foto’s: Aafke Holwerda
terug naar boven
KUS-Plus KUS-Min KUS-close