lees meer
Call of the Mall

Sylvie Fleury

C’est La Vie

Shopping bags, raceauto’s, hoge hakken, luxe merken, aerobics, paddenstoelen, scheermesjes en gigantische gekleurde kristallen; het werk van Sylvie Fleury instrumentaliseert deze ‘lifestyle’ objecten uit de popcultuur en zet ze in een nieuwe context om de relatie tussen vermaak, consumptie, verlangen en emotie te bevragen. In haar werk verkent Fleury de grenzen tussen mode, design, kunstgeschiedenis en subculturen. Ze onderzoekt thema’s als commercie, uiterlijk vertoon, geslacht, geweld en hedendaagse mystiek door middel van multidisciplinair werk.

Voor Call of the Mall maakte Fleury vijf replica’s van Yves Saint Laurents beroemde Mondriaan jurk uit 1965, die deel uitmaakte van een collectie geïnspireerd op de abstracte geometrische werken van de beroemde schilder. Tijdens La Biennale di Venezia in 1993 liet Fleury modellen met deze jurken rondvaren door Venetië in een gondel. Fleury recreëerde deze performance in 2013 in Hoog Catharijne.

lees meer

Sylvie Fleury

C’est La Vie

Iedere week maakten vijf mannequins met verschillende rashonden een wandeling door Hoog Catharijne. Ze liepen op schoenen van Rem D. Koolhaas (United Nude), een Nederlandse schoenontwerper die van oorsprong opgeleid is als architect. Daar waar de jurk met het Mondriaan motief bij Yves St. Laurent functioneerde als mode, plaatste Fleury de jurk hier weer terug in de categorie van de beeldende kunst. Door de modellen te stylen in een jaren 60 look gaf Fleury de argeloze voorbijgangers het idee dat ze voor een kort moment getuigen waren van een filmische flashback uit de sixties. Zo speelde ze een ingenieus spel met heden en verleden.
Deze performance was te zien op 20 juni 2013 van 18:00 – 19:00 uur en elke vrijdag tussen 28 juni en 20 september 2013 van 17:00 – 17:30 uur.
lees meer
lees meer
terug naar boven

Sylvie Fleury

C’est La Vie

Sylvie Fleury (CH, 1961) woont en werkt in Genève.
Haar & make-up: Marleen Holthuis

Met dank aan: alle modellen, alle honden en hun eigenaars, Diego Sanchez, United Nude, Hondenuitlaatservice Hooggraven en SilverLine Verhuur BV

Foto’s: Jannes Linders
KUS-Plus KUS-Min KUS-close